Dr. Andreea Chiș

Medic Stomatolog – Pedodonție
Nord Vest Dental București

Studii

Am absolvit Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie  “Carol Davila” Bucuresti in 2009 si tot atunci m-am inscris la doctorat cu frecventa in cadrul Disciplinei de Pedodontie a facultatii.

Cursuri de perfecționare

In 2010 am absolvit scoala doctorala urmand ca in urmatorii ani sa fac practica in cadrul disciplinei de Pedodontie si sa realizez numeroase studii privind tratamentele dentare la copii, multe din ele publicate sau prezentate la congrese internationale organizate de Academia Europeana de Pedodontie sau Academia Internationala de Pedodontie, dintre care amintesc:

  • Octombrie 2010 – Participarea la “Congesul Societatii Dentare din Serbia” si prezentarea posterului  “Aestethic rehabilitation in an eight years old female patient-case report”
  • Aprilie 2011-Participarea la Congresul ” Pedodontist”  ( Interim Seminar al Academiei Europene de Pedodontie ) -Istanbul, Turcia si prezentarea posterului “Pulp treatment of primary molars at children attending Pedodontics Department”
  • Iunie 2011 -Revista Romana de Medicina Dentara vol XVI nr .3/2011- publicarea articolului “Studiu epidemilogic privind caria primlului molar permanent la elevii din populatia generala”(coautor)
  • Iunie 2011 -Participarea la „Congresul Comun de Stomatologie SRS-GAO, Italia”cu participare internationala cu posterul “Reabilitarea complexa posttraumatica a unui dinte permanent imatur”
  • Mai 2012-Participarea la Congresul Academiei Europene de Pedodontie  si prezentarea posterului “Vertise flow versus Ultraseal Xt Plus sea;ants – two years clinical study”din Strasbourg, Franta
  • Mai 2013-Participarea la interim seminarul Academiei Europene de Pedodontie  din  Limasol, Cipru.

De ce pedodonție

Dorinta de a lucra cu copiii am avut o din clipa in care am ales facultatea de medicina dentara deoarece, copil fiind, am avut des contact cu medical dentist. Nu mereu vizitele la dentist au fost placute, asa ca din anul IV de facultate cand am facut primul stagiu de stomatologie pediatrica( Pedodontie) am inteles ca asta vreau sa fac:sa lucrez la dintisorii copiilor. Sa-i fac sa aiba experiente placute la dentist si sa i invat cum sa previna aparitia cariilor. Sa ajunga adulti fara teama de a merge la dentist. Am foarte multa rabdare, sunt o fire calma si asta ma ajuta mult in lucrul cu copiii.

Cel mai mult in meseria mea si in lucrul cu copiii imi place sa conving copii ce nu au putut fi convinsi de alti colegi stomatologi sa stea la tratament. Sa i salvez de tratamentul sub anestezie generala, pentru ca acesta este cam singura solutie cand un copil are probleme dureroase si nu este cooperant pe scaunul stomatologic. Asta ma implineste cel mai tare.

Estetică dentară

In afara de pedodontie imi place si partea de chirurgie- de aceea in 2015 am obtinut “ Atestatul de studii complementare in Implantologie”  si in 2019  am facut Curs de Piezochirurgie – Ultrasound-the360 MS in Santa Liguria -Italia si estetica dentara (sa refac dintisori sparti in urma accidentelor in special). Pentru partea de Estetica Dentara am participat anual incepand cu 2015 la Congresul International de Estetica Dentara organizat de Societatea Stomatologica de Estetica Dentara din Romania, in iunie 2015 am fost la fabrica GC din Belgia , Leuven unde am parcurs “ Module1” on “Essentia from GC”, in 2018 “Estetica Dentara in Portofino”- Italia

Pentru ca pun mare pret pe preventie si profilaxie am demarat multe proiecte de voluntariat de Educatie dentara in scoli si gradinite inca din 2010, cel mai mare proiect al meu fiind “Dinti frumosi, copii sanatosi” (2014-2019) prin care am ajuns sa tin lectii deschise privind igiena dentara si sa fac consultatii dentare gratuite la peste 3000 de copii din mediul rural si urban. Si la clunica incerc pe cat posibil sa mi invat fiecare pacient sa faca un periaj dentar corect cu ajutorul materialelor educative pe care le avem in cabinet si sa i conving sa vina la control din 6 in 6 luni, pentru ca este mai usor a preveni decat a vindeca.