Nevoia unui camp de lucru uscat, fara contaminare salivara este o conditie general acceptata de secole, mai ales in tratamentele de canal. De un mare ajutor in acest sens este diga, un sistem inventat acum 150 de ani, care a devenit indispensabil in stomatologia moderna.

Va oferim in continuare cateva detalii despre componentele si utilizarea sistemului de diga.

Diga (sau diga dentara) este o folie subtire si dreptunghiulara, confectionata de obicei din latex, folosita in stomatologie pentru a izola unul sau mai multi dinti de restul cavitatii bucale. Folia din latex este perforata in dreptul dintelui respectiv si este fixata pe dinte cu ajutorul unei cleme, care ii permite medicului sa lucreze pe un dinte uscat si necontaminat de bacteriile din saliva. In acelasi timp, diga previne inghitirea de catre pacienti, a unor resturi rezultate in timpul tratementului si reduce si disconfortul pe care pacientii il pot resimti in timpul tratamentului. Inclusiv timpul petrecut la cabinet va fi mai scurt deoarece, medicul va avea o mai buna vizibilitate, datorita contrastului dintre dinte si campul diga.

a a

În cabinetul noastru toate tratamentele de canal și obturațiile coronare (plombele) se execută sub protecția sistemului de diga asigurând astfel un plus de siguranta pacientilor nostri și tratamente durabile!