Dragi pacienți,

Vă asigurăm că Echipa NORD VEST DENTAL întreprinde toate acțiunile necesare asigurării igienei în cadrul Clinicilor noastre și dezinfectării profesionale a acestora, cu respectarea tuturor reglementărilor legale și medicale în vigoare la acest moment.

Suntem alături de Dumneavoastră, inclusiv în această perioadă dificilă și credem că, prin cooperare și comunicare vom învinge împreună și greutățile pe care le experimentăm cu toții, la nivel mondial.

Vă informăm pe această cale că toate măsurile de siguranță adoptate în cadrul Clinicilor NORD VEST DENTAL, urmează recomandările organismelor naționale și internaționale abilitate, care au ca prerogative reglementarea prevenirii și controlul transmiterii infecțiilor în domeniul stomatologic.

Clinicile noastre dispun de lămpi bactericide cu lumină ultravioletă UV-C, precum și de o serie de aparate de purificare a aerului cu filtre HEPA și Ionizare cu tehnologie Plasmacluster.

Înainte de prezentarea la Clinicile Noastre

Veți fi contactați de către colegii din Recepție, în vederea efectuării telefonice a triajului necesar stabilirii criteriilor de programare și pregătirii listelor de Pacienți.

În sprijinul trierii telefonice, vom distribui o serie de informații și informări, pe care vă rugăm să le verificați, în media, pe site-ul Clinicilor Noastre și în social-media (Facebook, Instagram etc.).

Totodată, în cadrul aceleiași operațiuni, reprezentanții noștri vor transmite faptul că, în eventualitatea în care ați împlinit vârsta de 18 ani, sunteți rugați să vă prezentați la Clinică cu cel puțin 10 (zece) minute anterior programării efectuate, preferabil neînsoțiți (excepții făcând persoanele cu nevoi speciale și/sau pacienții cu vârste considerabil înaintate), dacă starea de sănătatea vă permite, pentru a limita riscul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. În eventualitatea în care există, totuși, necesitatea prezenței unui însoțitor, acesta urmează a vă aștepta în exteriorul Clinicilor noastre, timp în care Dumneavoastră veți fi preluați și însoțiți de unul dintre reprezentanții noștri (excepții făcând copiii, persoanele cu nevoi speciale și/sau pacienții cu vârste considerabil înaintate).

Prin triajul telefonic vom stabili și dacă vă aflați în categoria de risc, caz în care vom opera în sistem o programare specială.

Veți afla detalii despre triajul la fața locului, în cadrul Clinicilor NORD VEST DENTAL și despre cum se va desfășura tratamentul în această perioadă.

Vă rugăm să purtați în permanență cel puțin mască simplă chirurgicală de protecție respiratorie și, dacă aveți posibilitatea, mănuși de protecție.

De asemenea, vă rugăm ca înaintea prezentării la Clinică pentru programare, să realizați acasă, cu atenție, igiena orală (periaj, duș bucal, ață dentară, periuțe interdentare, apă de gură). Subliniem faptul că orice igienizare este ineficientă dacă nu este efectuată în mod corespunzător și, dacă este efectuată prin manevre intempestive poate deveni traumatică. Despre igiena orală de acasă, veți afla mai multe de la Medicii Noștri.

O triere meticuloasă este un mijloc important prin care se poate reduce și controla răspândirea COVID-19 și care, de asemenea, îi va proteja pe cei din jur și astfel chiar pe Noi și pe Dumneavoastră.

Vă rugăm insistent ca în cazul în care prezentați simptome de răceală sau orice alt simptom asociat infecției cu SARS-CoV-2 (tuse, febră, dureri în gât, dificultăți de respirație), să luați legătura cu medicul de familie și instituțiile abilitate, iar apoi să ne contactați și pe noi pentru a ne comunica starea Dumneavoastră și pentru amânarea vizitei la Medicul Stomatolog. 

Prezentarea la Clinică

După cum spuneam mai sus, sunteți rugați să vă prezentați la Clinicile NORD VEST DENTAL cu cel puțin 10 (zece) minute anterior programării efectuate, preferabil neînsoțiți (excepții făcând copiii, persoanele cu nevoi speciale și/sau pacienții cu vârste considerabil înaintate), dacă starea de sănătatea vă permite, pentru a limita riscul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Această măsură este necesară procedurilor specifice necesare pentru pregătirea intrării în sălile de tratamente.

În acest sens,

  • vi se va măsura temperatura înainte de intrarea în Clinică,
  • apoi veți completa și semna chestionarul pentru triaj împreună cu o declarație pe propria răspundere,
  • la intrarea în Clinică veți păși cu ambele picioare pe un covoraș îmbibat cu dezinfectant,
  • veți proceda apoi, după caz împreună cu însoțitorul, la igienizarea mâinilor, iar obiectele pe care nu le veți folosi și de care nu veți avea nevoie în cadrul operațiunilor specifice, se vor depozita în siguranță de către reprezentanții noștri, după care
  • veți fi conduși în sala de tratament.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că pe site-ul nostru sunt disponibile în vederea completării Chestionarul pentru Triaj și Declarația pe propria răspundere, la adresa http://nordvestdental.idava.ro/covid19/.

De asemenea, vă putem comunica formularele în cauză prin e-mail.

În cadrul Clinicilor NORD VEST DENTAL, veți observa, afișate spre informare, o serie de schițe și tabele privind limitarea infectării cu și a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. În această perioadă, nu mai este permisă prezența în Sala de Așteptare a revistelor, bomboanelor, broșurilor, dozatoarelor apă sau cafea etc.

Toți reprezentanții noștri, inclusiv personalul medical, vor fi purta puțin mai mult echipament de protecție ca până în prezent. Astfel, deși momentan nu vă putem îmbrățișa, fiți convinși că vă zâmbim pe sub măștile de protecție și echipamentul aferent.

În timpul tratamentului

În această perioadă este indicat să păstrăm discuțiile fără legătură cu tratamentul la minim, pe cât posibil, acoperind strict aria medicală care privește diagnosticul, intervenția și tratamentul post intervențional.

Înaintea intervenției veți fi rugați să clătiți gura timp de 1 minut cu o soluție dezinfectantă, iar daca în orice moment în acest timp simțiți nevoia să clătiți, să tușiți, sau să strănutați, vă rugăm să ne semnalați imediat pentru a vă asista, inclusiv prin a vă pune la dispoziție un șervețel. 

La finalul vizitei

Veți primi, în format electronic (e-mail, WhatsApp), o listă cu indicații post intervenție. În caz excepțional, este disponibilă și varianta în format fizic.

Recomandăm cu tărie efectuarea plăților prin orice modalitate electronică (card bancar etc.) însă, dacă veți alege sau veți fi nevoiți să achitați serviciile Clinicilor Noastre în numerar, vă asigurăm că bancnotele și monedele vor fi dezinfectate.

Vă aducem la cunoștință despre posibilitatea de a fi testați în cadrul Clinicilor NORD VEST DENTAL pentru infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Dacă această facilitate prezintă interes pentru Dumneavoastră, vă rugăm să le solicitați reprezentanților noștri mai multe detalii.

Pentru orice nelămuriri legate de programare, protocoale, proceduri, tarife sau alte subiecte de interes, vă rugăm să ne apelați la numărul de telefon +4 0748 170 701, unde reprezentanții noștri vor răspunde cu drag oricăror întrebări care le vor fi adresate.

Totodată, pentru informații suplimentare cu privire la manoperele medicale, veți putea lua legătura și cu medicul curant dacă va fi nevoie, care va lămuri orice neclaritate.