Serviciile Clinicilor NORD VEST DENTAL

Vă oferim o experiență frumoasă având alături o echipă de profesioniști în estetica dentară, profilaxie, odontologie, endodonție, protetică, chirurgie, pedodonție, parodontologie, ortodonție, implantologie.

Profilaxie

Socotim medicina preventivă, cunoscută și sub numele de profilaxie, ca reprezentând medicina viitorului. Din acest motiv încurajăm și acordăm o atenție deosebită manoperelor de profilaxie (manopere de prevenire, de preîntâmpinare ca anumite fenomene nedorite să nu se producă).

Manoperele incluse în acestă categorie sunt: periajul profesional, detartrajul (îndepărtarea depozitelor de tartru), fluorizarea (folosită pentru remineralizarea dinților), sigilarea (acoperirea micilor șanțuri și fosete unde se pot cantona bacteriile responsabile pentru apariția cariilor), gutierele pentru bruxism (care împiedică „tocirea” dinților), precum și prevenția ortodontică, profilaxia focarelor de infecție, a incluziilor dentare, a rahitismului, etc.

Dorința colectivului Clinicilor NORD VEST DENTAL este ca în viitor să practicăm cu precădere astfel de proceduri. Profilaxia poate fi considerată procedura care vă poate feri de foarte multe probleme întâlnite odată cu înaintarea în vârstă.

Estetică dentară

Zâmbetul este o carte de vizită, nu este adevărat?

Aici ne vine în ajutor estetica dentară, care este folosită pentru a denumi orice intervenție stomatologică ce îmbunătățește aspectul dinților și al gingiilor.

Astfel, putem aminti lucrări precum: refaceri compozite directe, fațetări integral ceramice (pentru corectarea defectelor de formă, culoare sau poziție a dinților), încrustații din compozit sau ceramică (inlay, onlay, overlay), proceduri de albire dentară (în cabinet sau cu gutiere), remodelarea gingivală (și/sau dentară) estetică, coroane sau aplicarea de bijuterii dentare.

Acestea sunt manoperele care contribuie la înfrumusețarea zâmbetelor noastre și, implicit, a întregului nostru aspect fizic.

Chirurgia dentară

Una dintre cele mai „temute” ramuri din stomatologie este chirurgia.

Având însă ca principală preocupare grija pentru pacient, ne străduim ca indiferent de dificultatea manoperei la care este sau va fi supus pacientul, aceasta să fie percepută și rezolvată fără disconfort.

Printre manoperele chirurgicale practicate în Clinicile NORD VEST DENTAL, se numără: extracții de molari de minte (incluși, semiincluși, pe arcadă), extracții de resturi radiculare în scop ortodontic sau orice alt tip de extracție poate fi necesar, rezecții apicale, extirpare mucocel buză, diferite chistectomii, precum și manoperele implantologice.

Endodonție

Tratamentele endodontice (așa numitele „tratamente de canal” sau „scoaterea nervilor”) au evoluat foarte mult în ultimii zece ani. Din păcate însă, nu mulți pacienți știu cu ce anume se ocupă endodonția și care sunt beneficiile unui tratament de canal efectuat în cele mai bune condiții.

Prevenirea și tratarea infecțiilor de la nivelul rădăcinii dinților, extirpări vitale precum și retratamente de canal ale dinților incorect tratați în antecedente. De ce să le efectuați în Clinicile noastre? Pentru că, pe lângă cei peste 13 ani de zile de experiență clinică, la NORD VEST DENTAL acestea sunt realizate la cel mai înalt nivel cu ajutorul aparaturii de ultimă performanță (Microscop Zeiss, Global, motor Endodontic Morita, VDW, aparat de injectare B&L).

Intervenția endodontică de acest fel (sub microscop, prin tratament mecanic rotativ și endometrie) poate face diferența dintre salvarea și extracția dintelui.

Dacă tratamentul clasic, prin procedura tactilă, are o rată de reușită de 50-60%, utilizarea microscopului și a celorlalte sisteme speciale, dublate de intervenția unor medici cu experiență în acest domeniu asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri ulterioare. De asemenea, beneficiind de un tratament endodontic la microscop, scade considerabil și rata necesității intervențiilor chirurgicale de tipul rezecțiilor apicale ulterioare.

Protetică

Atunci când ne referim la protetică, vorbim despre o ramură complexă a stomatologiei, aceasta ocupându-se cu reparația și restaurarea dinților deteriorați.

În protetică se apelează la diferite procedee și diferite materiale de restaurare coronară dentară (acrilat pentru coroane provizorii, ceramică pe suport metalic, zirconium, ceramică integrală).

Proteticienii noștri vor realiza pentru Dumneavoastră fațete, coroane pe dinți, coroane pe implanturi, incrustații, precum și proteze sau punți dentare, pentru realizarea cărora colaborăm cu unii dintre cei mai buni tehnicieni dentari din București și nu numai.

Pedodonție

Pentru că și cei mici au nevoie de îngrijire dentară, încă de la vârste fragede, constituindu-se astfel o bază solidă încă de la început pentru o dantură sănătoasă, vă oferim și acest serviciu în Clinicile noastre.

Copiii sunt diferiți și, bineînțeles, nu fac excepție vizitele la stomatolog. În funcție de fiecare copil în parte, de vârstă, de gradul său de acceptanță și de înțelegere, precum și ținând cont de dificultatea manoperelor necesare, acestea vor putea fi efectuate cu sau fără anestezie locală, astfel încât micul pacient să beneficieze de o experiență plăcută, relaxantă, fără a rămâne cu impresia că stomatologia este sinonimă cu durerea.

Odontologie

Odontologia este ramura care se ocupă cu studiul structurii, dezvoltării dinților și a țesuturilor învecinate și, în mod special, cu tratamentul celor mai frecvente afecțiuni ale cavității bucale, anume cariile dentare.

Întrucât, ca în majoritatea țărilor industrializate, cariile dentare sunt o problemă majoră și la noi în țară, afectând 60-90% dintre copiii școlari și pe majoritatea adulților, considerăm că acestea trebuie tratate ca o urgență.

Rezolvarea din timp a cariilor dentare, cât și a altor leziuni odontale (fracturi, fisuri, abfracții ), va conduce la evitarea evoluției acestora spre ceva mai grav, scurtând timpul de tratament, reducând numărul de ședințe și făcându-le mai ușoare.

Este bine ca acestă manoperă, chiar dacă este simplă și leziunea carioasă are dimensiuni reduse, să se pună în operă numai cu materiale de cea mai bună calitate.

În cadrul Clinicilor NORD VEST DENTAL veți întâlni produse de la GC, Tokuyama, Coltene, Bisco precum și alte firme de renume.

Parodontologie

Alături de caria dentară, boala parodontală a fost considerată dintotdeauna printre cele mai grele „poveri” ale sănătății orale.

Denumită „ucigasul silențios”, boala parodontală sau „parodontoza” este o boală ascunsă deoarece, de cele mai multe ori, pacientul nu va simți nicio durere, prezentând doar sângerare gingivală și mobilitate la unul sau mai mulți dinți.

Considerăm această boală ca fiind extrem de periculoasă, în special dacă apare la pacienții tineri. Ea afectează țesutul de susținere al dinților în os, putând duce în timp la pierderea lor, fără ca aceștia să fie cariați sau fracturați. Astfel, fără intervenția medicului și fără tratament, dinții se vor pierde, rând pe rând.

Dacă știti că suferiți de o asemenea boală, dacă aveți suspiciuni în acest sens sau chiar dacă nu prezentați niciun simptom în acest sens, nu ezitați să apelați la serviciile Clinicilor NVD, unde colegii noștri vă pot prezenta situația de fapt și vor întocmi un plan de tratament în urma unui consult de specialitate.

Ortodonție

Ortodonția este acea ramură din stomatologie care se ocupă cu „aranjarea” dinților incorect aliniați.

Dinții corect aliniați au un impact considerabil nu doar asupra esteticii, dar mai ales a sănătății. Beneficiile aparatelor ortodontice asupra aspectului zâmbetului sunt foarte bine cunoscute. Mai puțin cunoscute sunt însă beneficiile asupra sănătății cavității bucale și asupra întregului organism. Pe termen lung, am avea cu toții de câștigat dacă am prezenta mai puține carii, prin favorizarea autocurățării naturale, beneficiind astfel de gingii mai sănătoase, masticație corectă, digestie mai bună, respirație mai proaspătă. O suită de avantaje pentru sănătatea noastră și a familiei noastre.

Tratamentul ortodontic este realizat de medicul specialist ortodont, la recomandarea medicului dentist. În cadrul consultației de ortodonție vi se va explica dacă și de ce aveți nevoie de tratament, ce tip de aparat vi s-ar potrivi, durata și costul tratamentului.

Implantologie

Încadrată tot în categoria manoperelor chirurgicale, considerăm implantologia ca o adevarată „revelație” a stomatologiei moderne.

Astfel, cu ajutorul implanturilor se poate face înlocuirea dinților absenți sau care nu se mai pot salva, fără șlefuirea sau afectarea dinților vecini integri (sănătoși). Implantul propriu-zis va înlocui rădăcina dintelui lipsă și va constitui suportul pentru viitoarea coroană. În majoritatea cazurilor, în prima etapă se va proceda la extracție (dacă este cazul), urmată de o perioadă de vindecare de minim 4-5 luni. În anumite cazuri, atent selecționate, exista însă și posibilitatea inserării implantului, sau a implanturilor, în aceeași ședință în care se operează extracția.

În Clinicile NVD veți beneficia de o gamă variată de implanturi dentare, printre care menționăm: Implant Nova, Alpha Bio (Israel), Megagen (Koreea), Implant Direct (SUA), Straumann (Elveția), MIS, Nobel Biocare.