Bienala de medicină dentară, Koln 2017

In perioada 21-25 martie 2017 a avut loc expoziția internațională bienală de medicină dentară IDS Koln 2017. Unul dintre cele mai mari evenimente de genul acesta, IDS Koln aduce în același loc producători de materiale, aparatură și instrumente din medicina dentară, profesioniști și experți din domeniu și medici dentiști din toate colțurile lumii. Este un moment oportun pentru noi, să schimbăm impresii și idei cu alți colegi, să obținem informații actuale din practica dentară, să aflăm noutățile, invențiile și cele mai recente metode de tratament, și să aducem aceste noutăți în cabinet, pentru ca voi sa aveți parte de cel mai bun tratament!

Astfel am putut intalni producatori cu experienta pe piata instrumentelor dentare, am aflat de aparitia noului sistem de detectare a tesutului carios, imaginat de cei de la Zeiss, pentru microscoapele utilizate in tratamentele endodontice si odontale. Acest sistem evidentiaza printr-un filtru fluorescent, tesutul cariat, fiind mai usor de indepartat de catre practician.

Alte gadgeturi des intalnite au fost:

  • Scannerele dentare, care permit replicarea mai usoara si mai rapida a modelelor folosite de catre tehnicienii dentari in realizarea restaurarilor protetice.
  • Sistemul digital smile design, prin care se face o evaluare computerizata a rezultatului final, in urma unui plan de tratament complex.
  • Aparate de radiologie din ce in ce mai performante, cu doze de radiatii scazute si reprezentari cat mai fidele pentru medici, inclusiv pozarea pacientului in timpul radiografierii si suprapunerea unei poze a pacientului peste radiografia 3D obtinuta.
  • Paste de dinti cu noi compozitii, ce ajuta refacerea smaltului, protejeaza tesuturile moi si produc o usoara albire a dintilor, printr-o tehnica mai putin agresiva pentru dinti.
  • Unituri dentare cu masaj pentru spate in zona lombara.

Targul de anul acesta de mandreste ca fiind cel mai de succes targ international de acest gen din toate timpurile cu mai mult cu 12% participanti decat in 2015, cu peste 2300 de expozanti  din 60 de tari si penste 155.000 de vizitatori !